Rocks-e: un Opel complet diferit ce poate fi condus de la vârsta de 16 ani!

Competitia pentru mobilitatea electrica se da de ceva vreme intre masini care ating autonomii mari, care prind viteze ametitoare si care costa destul de mult. In liga mai mica insa, exista o altfel de intrecere pentru vehicule adaptate oraselor. Aici nu nu este nevoie de masini cu peste 100 cai putere, ci de masini adaptate pe nevoile urbane. De exemplu, in oras nu ai nevoie de autonomie mare, nu ai nevoie de viteze mari, ci ai nevoie de un vehicul care sa te apere de ploaie, sa fie confortabil si calduros, sa poata fi parcat usor si care sa nu coste mult. In aceasta piata de masini electrice mici, Opel vine cu o propunere interesanta, atat ca aspect, dar si specificatii: Rocks-e.

Complet diferit, complet nou, complet electric – Opel prezintă Rocks-e. 

Noul Opel Rocks-reprezintă mobilitatea urbană durabilă. Mașina electrică de bază fără emisii este răspunsul la cerințele de mobilitate ale vremurilor noastre. Noul vehicul electric de oraș oferă mobilitate electrică modernă pentru tinerii de minim 16 ani care detin permis de conducere AM1

Cu modelul cu două locuri scurt de 2,41 metri, Opel își continuă constant ofensiva electrică. Producătorul își extinde portofoliul de modele ieftine dotate cu baterii pe care toată lumea, de la șoferii tineri începători până la navetiștii din suburbii, și-o poate permite. Pentru că prețul de pornire pentru noul Opel Rocks-e va fi cu mult sub cel al unei mașini mici. Tariful de leasing va fi la același nivel lunar cu un bilet pentru transportul public local. Noul Rocks-e va fi disponibil pentru a fi comandat în Germania din toamnă online. Totodata va fi disponibila si la dealerii Opel selectați – alte piețe urmează să urmeze în 2022.

„Noul nostru Opel Rocks-e este fără compromisuri din toate punctele de vedere: designul său este clar și îndrăzneț, dimensiunile sale sunt extrem de compacte, motorul său este pur electric și prețul său este imbatabil. SUM-ul nostru permite mobilitatea electrică inteligentă și funcțională pentru toată lumea – iar stilul său va face furori. Opel este accesibil, pur și simplu uman și cool în același timp – noul Rocks-e subliniază acest lucru încă o dată”,

Andreas Marx, CEO Opel Germania.

Sa vorbim si despre cifrele noului Opel Rocks-e

Noul Opel Rocks-e este pur și simplu diferit: nu o mașină mare care necesită mult spațiu de trafic în orașele interioare. În schimb este un vehicul electric de oraș compact, fără emisii, cu un design elegant pentru două persoane. Și cel mai bine: Opel Rocks-e are o lungime de 2,41 metri, latime 1,39 metri (fără oglinzi exterioare) și 471 kg. Este clasificat oficial ca autovehicul ușor, tinerii de la 16 ani cu permis de conducere categoria AM au permisiunea de a conduce aceasta masina. 

Mașina electrică inteligentă entry-level oferă o autonomie de până la 75 de kilometri, care poate fi parcursă cu până la 45 km/h. Acest lucru face ca noul Opel să fie ideal pentru traficul de zi cu zi în oraș – nu numai pentru tineri, ci și pentru navetiștii care doresc să ajungă la serviciu fără a fi nevoiți să petreacă prea mult timp căutând un loc de parcare. Dimensiunile compacte fac din Rocks-e vehiculul ideal cu zero emisii pentru oraș. Pe roțile sale de 14 inchi și cu un diametru de rotire de doar 7,20 metri, poate fi manevrat extrem de ușor prin colțuri strânse sau în locuri de parcare mici.

Bateria de 5,5 kWh poate fi reîncărcată complet în aproximativ 3,5 ore folosind orice priză standard de uz casnic. Cablul de încărcare lung de trei metri corespunzător este găzduit în masina și este pur și simplu scos din ușa pasagerului atunci când este necesar. Opel oferă un adaptor pentru încărcare la o stație de încărcare publică.

Datorită dimensiunilor compacte și ferestrelor mari, șoferii de Opel Rocks-e au întotdeauna cea mai bună vedere de jur împrejur. Acoperișul panoramic din sticlă standard asigură o atmosferă ușoară și plăcută în interior – neobișnuit pentru un vehicul din această categorie de preț. Noul vehicul electric de oraș este disponibil în trei linii de echipare pentru a se potrivi aspectului general: ca Opel Rocks-e, Opel Rocks-e Klub și Opel Rocks-e TeKno.

banner-surron-romania
Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *