Vision EQXX – prototipul Mercedes promite o autonomie de 1000km cu o incarcare

Inceputul anului 2022 vine cu noutati din lumea vehiculelor electrice, unde Mercedes a anuntat un prototip ce promite o autonomie de 1000km cu o incarcare. Vision EQXX este numele acestei masini electrice care, din spusele producatorului, va depasi performantele TESLA. Nu se stie inca data intrarii in productie sau care sunt pietele unde va fi disponibila.


Vision EQXX va avea un consum de energie mai mic de 10 kilowați/oră la o sută de kilometri. Comparativ cu modelul S 60 produs de Tesla care are un consum de 18,1 kWh pe aceeasi distanta, Mercedes castiga detasat.

Prototipul, construit in 18 luni va pune capat anxietatii generata de autonomie, au declarat reprezentantii Mercedes, referindu-se la reticenta oamenilor de a achizitiona masini electrice pentru ca nu au autonomie mare.

Citeste si: Rezolutia electrica: Toyota si Lexus vor lansa 30 modele electrice pana in 2030

Planul Mercedes Benz este sa investeasca 40 miliarde de euro pana in 2030 in dezvoltarea si fabricarea masinilor electrice. Cu aceasta investitie spera sa depaseasca Tesla sau cel putin sa devina un competitor pe masura. Totodata, planul este ca pana in 2021, Mercedes sa produca doar vehicule electrice. Acest lucru va fi posibil prin construirea a 8 fabrici de baterii si modificarea infrastructurii fabricilor existente. Unele componente prezente pe Vision EQXX vor fi disponibile si pe alte vehicule Mercedes in urmatorii ani.


Masina electrica Vision EQXX va intra in teste in 2022 pe diferite tipuri de teren pentru a putea fi listate si performantele tehnice.

Cum vi se pare conceptul Mercedes? Credeti va fi un competitor pentru Tesla?

Sursa: Reuters.

Spread the news:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *