EICMA 2023: NIU lanseaza prima motocicleta dirtbike – NIU XQi3

EICMA 2023, cel mai mare targ dedicat vehiculelor pe doua roti, si-a deschis portile ieri, 7 noiembrie 2023, iar lansarile au fost pe banda rulanta! NIU, cel mai mare producator de scutere electrice inteligente de pe piata a lansat noi modele de scutere electrice, o motocicleta de dirtbike NIU XQi3, si a readus in discutie modelul de motocicleta urbana RQI. Le luam pe rand, pentru ca NIU promite sa acopere toata gama de mobilitate urbana inteligenta cu noile produse, oferind utilizatorilor solutii de deplasare rapida, de la trotinete electrice la scutere si motociclete electrice cu specificatii de top, dar si solutii pentru delivery cu baterii interschimbabile (swap stations).

XQi3 – un dirtbike wild care abia asteapta sa intre pe in jungla electrica

NIU XQi3

Prima lansare, si poate cea mai interesanta pe care NIU a dezvaluit-o la EICMA a fost XQi3, motocicleta electrica dirtbike, care vine sa concureze direct cu Surron si Talaria. Vine in doua variante, de off road si de strada, este prevazuta cu un motor ce dezvolta in peak 8000w, alimentata de o baterie de 72V 32AH si promite o autonomie de pana la 90 km. Spre deosebire de competitie, NIU XQi3 aduce in prim plan toata tehnologia NIU – NFC, Bluetooth, aplicatie, USB charger, lap timer integrat, emergency kill switch si posibilitatea de preluare a apelurilor.

Va fi disponibila in 3 culori, dar si cu o serie de stickere pentru personalizare, iar farul iconic NIU nu avea cum sa nu completeze aspectul futurist.

RQI – motocicleta electrica urbana.

Despre modelul RQI s-a mai discutat si anul trecut, era in stadiu de concept inca din 2021, alaturi de TQI, care, se pare nu va vedea prea curand asfaltul. Blocati de pandemie, NIU a trebuit sa reconfigureze traseul si iata ca 2023 e anul in care vom vedea RQI pe strada.

Motocicleta electrica NIU RQI promite sa fie solutia pentru naveta pentru cei ce isi doresc o motocicleta electrica puternica, rapida si fasneata. Cu un acumulator pe 72V si un motor de maxim 7500w, RQI atinge 50km/h in doar 2.9secunde. Demaraj instant, cuplu de 450 N.m. Viteza maxima ajunge la 110km/h, iar autonomia va fi in jur de 100km cu o singura incarcare. Dintre specificatiile mentionate de NIU amintim: ABS, TCS, sistem franare Brembo. Ca si celelalte vehicule NIU, Rhttps://electricsociety.ro/niu-rqi-gt-motocicleta-electrica-ideala-pentru-oras/QI dispune de toata tehnologia inteligenta de conectare si transmitere date in cloud. In Romania, va fi disponibila prin Programul Rabla incepand cu anul viitor.

SQI – motocicleta electrica premiata DOT in 2023.

Stilul „exoschelet industrial” al SQi este rezultatul unei provocări continue de a echilibra stilul, funcția, experiența utilizatorului și metodele de fabricație. Este prima motocicleta electrica ușoara care utilizează un aliaj de magneziu ultra-ușor într-un proces de turnare sub presiune dintr-o singură bucată. Compartimentul bateriei cu deschidere laterală ajută la coborârea centrului de greutate si la obținerea unui raport de greutate față-spate de aproape 50:50 pentru o experiență optimă de condus. Funcțiile inteligente precum sistemul „Keyless” combinat cu Siri, Bluetooth, NFC, aplicații și urmărirea prin satelit oferă utilizatorilor o experiență extraordinară.

Pe langa cele 3 motociclete prezentate la EICMA, NIU anunta si lansarea unor noi modele de scutere electrice menite sa sustina serviciile de livrari, prin posibilitatea de a schimba bateriile (swap) in unitatile dedicate.

F600 / F650 – scutere electrice cu baterii interschimbabile

Operatorii din industrie care lucrează în sectoarele de închiriere și sharing sau companii care au nevoie de flote de scutere pot profita acum de stația tehnologică de schimb de baterii NIUswap care va permite să înlocuiți bateriile și să realimentați în câteva secunde, eliminând timpii de așteptare. Schimbarea bateriei NIUswap este compatibilă cu scuterele electrice F600 și F650 care folosesc baterii duble interschimbabile. Scuterul F600 are o viteză maximă de 70 km/h, o autonomie de 80 km și o putere de 3.000 W.

F650 va fi disponibil în versiunile Sport și Pro, cu o viteză maximă de 95 km/h cu baterii duble de 72 V 28 Ah și un motor de 5.000 W. Acesta din urmă, însă, nu este încă compatibil cu stația de schimb de baterii NIUswap, The Modelele F600 și F650 vor fi disponibile din 2024.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *