EICMA 2023: 560.000 de vizitatori in 4 zile

560.000 de vizitatori, peste 2000 de branduri prezente, peste 45 de tari reprezentate de expozanti, in cateva cuvinte: cea mai buna editie de EICMA din istoria evenimentului.

Pentru cei ce nu stiu, EICMA inseamna „International Motorcycle and Accessories Exhibition” (in italiana ” Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori„) si reuneste an de an cei mai importanti jucatori din industria motociclismului.

Daca anul trecut, am ramas impresionati de multitudinea de branduri de vehicule electrice existente pe piata (de unele dintre ele nu auzisem), anul acesta am venit acasa si mai dati peste cap de numarul si mai mare de variante electrice. Ne asteptam la o invazie de vehicule electrice in urmatoare perioada, care mai de care mai interesante si mai performante.

Am parcurs peste 20000 de pasi in fiecare zi si sunt convinsa ca sunt standuri care ne-au scapat, insa am bifat marii producatori si suntem pregatiti sa va aratam cele mai interesante aparitii.

Aparitii noi la standul NIU

De departe, cea mai asteptata si surprinzatoare lansare a fost la standul NIU unde motocicleta dirtbike XQi3 a fost in centrul atentiei, alaturi de RQI si SQI, dar si solutiile de baterii interschimbabile. Vazusem anul trecut aceasta solutie la Yadea si Ionex, iar acum NIU se alatura acestui fenomen de mobilitate dedicat flotelor de delivery si nu numai.

La standul Yadea am putut vedea cele mai noi aparitii, motocicletele Yadea Kemper si Keeness. Echipata cu o baterie de fosfat de fier și litiu de 320 V și 20 Ah, motocicleta electrica KEMPER poate fi încărcata la fel de rapid ca și alimentarea la benzinarie. Prin utilizarea încărcării directe super-rapide de curent continuu pentru autovehicule, KEMPER poate ajunge la o capacitate a bateriei de 80% în doar 10 minute. Acesta suportă conectorii de încărcare pentru vehicule electrice de tip 2 și CCS Combo 2, eliminând anxietatea legată de alimentare.

Surron

La standul Surron am putut vedea toata gama de motociclete electrice lansate, de la Light Bee X, Storm Bee si Ultra Bee, revelatia anului in Romania. Nu au avut lansare cu aceasta ocazie, insa au fost prezenti cu toate modelele lor.

Maeving

Un alt brand pe care il urmarim de ceva vreme si pe care ne-am bucurat sa il vedem la EICMA a fost Maeving, un brand de motociclete electrice din Marea Britanie. Motocicletele electrice Maeving sunt caffe racere si sunt create pentru călătorii care doresc să adauge mai multă bucurie și libertate călătoriilor lor, respectând în același timp mediul înconjurător. Atât Maeving RM1, cât și Maeving RM1S oferă o experiență de condus fără emisii pentru cei care locuiesc și călătoresc în mediile urbane.

Foarte multe branduri care incearca sa intre pe piata de dirtbike, unde dupa parerea mea incepe sa ajunga la saturatie. Avem deja cateva branduri mature: Surron, Talaria, Gowow, Cake, Zero, Binson SWM, Tromox, Arctic Leopard, Scorpio Electric, GR1T etc. Sunt atatea modele, cu specificatii similare, batalia dandu-se intre autonomie cat mai mare, bateria cat mai performanta si cuplu cel mai puternic.

Hero

Un alt stand interesant de la EICMA a fost al celor de la Hero unde motocicleta electrica VIDA Lynx a atras toate privirile. Hero MotoCorp a prezentat conceptul Vida Lynx, o motocicletă electrică off-road. Deși nu există încă multe informații, motocicleta electrică Lynx are un motor de 15 kWh alimentat de o baterie de 3 kW.

Gowow

Un alt brand in continua crestere este Gowow cu motocicleta electrica GOWOW ORI. Aceasta arata ca o bijuterie. Desi intra in categoria dirtbike, nu e genul de motocicleta pe care ai vrea sa o murdaresti. Sasiul deschis la culoare, impreuna cu saua alba, te duce cu gandul la luxury si deplasare cu stil in orase.

Au fost multe lansari, multe concepte (vom reveni intr-un material separat cu provocarile pentru noile vehicule), dar si cu vehicule neconventionale – snowmobile, senile electrice, trotinete electrice puternice.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *