Motocicleta de 125cm cu permis de categoria B? O noua modificare legislativa urmeaza sa fie aprobata!

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B va fi valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Aceasta este o veste grozava intrucat sunt multe tari in care permisul de categorie B este suficient pentru a conduce motocicleta usoara, A1.

Ce vei putea conduce cu permis de categoria B dupa aprobarea acestei modificari legislative?

Motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

  1. Sur-Ron Ultra Bee
  1. Sur-Ron Storm Bee
  1. NIU NQI GTS PRO
  1. URBET Gadiro
  1. Tinbot ES1 PRO
  1. Tinbot F8
Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *