Statii de incarcare pentru vehicule electrice – o idee de afacere dezvoltata de SparkCharge

Probabil unul din cele mai mari neajunsuri pentru piata masinilor electrice, pe langa preturile destul de mari, ar fi lipsa infrastructurii de incarcare. In ciuda faptului ca acest segment se misca cu o viteza destul de mare, avem totusi o lipsa de acoperire in foarte multe zone. O companie din Massachusetts pe nume SparkCharge aduce insa un incarcator portabil chiar la tine acasa. Sa spunem ca este o solutie de urgenta asemenea platformelor ce iti poate ridica masina in caz de avarie.

sparkcharge

Ai ramas fara energie si nu ai alta solutie la indemana decat tractarea masinii electrice? In viitor cu ajutorul aplicatiei BoostEV pusa la dispozitie de catre SparkCharge vei putea chema o astfel de statie de incarcare. Vei rezolva rapid problema la costuri reduse si fara stres.

Citeste si: Nimbus EV poate fi non-motocicleta pe care o tot cautai

Compania a primit sprijinul catorva investitori pentru a extinde reteaua. Momentan actioneaza in 13 locatii din SUA, in orase precum Los Angeles si San Francisco. Imaginati-va ca un astfel de serviciu poate fi oferit in viitor de catre toate statiile de tractare clasica din prezent.

Cheia proiectului sta in conceptul modular de baterii numit Roadie ce poate oferi 7, 10.5 sau 14kWh. Deocamdata costul pentru un astfel de serviciu este 50 centi/mila. Costul pentru a inchiria in sistem leasing este de 450 dolari pe luna. In prezent este disponibil doar in US, insa ideea este super-buna si cu siguranta va prinde si in restul lumii.

Spread the news: