Ford F-150 Lightning: 563 Cai putere electrici

Ford a anuntat lansarea camionetei electrice F-150 Lightning, varianta electrica a F-150. Destinata pentru piata din America, noua masina Ford va avea 563 CP si un cuplu de 1050 N.m.

Ford F-150 Lightning este varianta electrica a camionetei F-150 fabricata de Ford. In America, masinile mari sunt o traditie, asa ca producatorii incearca sa multumeasca soferii, insa in aceeasi masura sa se alinieze trendului electric.

Astfel Ford a anuntat lansarea camionetei F-150 Lightning care poate ajunge la o autonomie de 482 km cu o singura incarcare.

Specificatii F-150 Lightning:

F-150 Lightning vine in doua configuratii de baterii. Compania spune ca bateria standard ar trebui sa aib o autonomie de aproximativ 370 km, in timp ce bateria cu autonomie extinsa ar trebui să fie bună pentru 482 km (desi niciuna dintre specificatii nu a fost evaluată oficial de Agenția pentru Protectia Mediului din USA).

Oricare dintre aceste configuratii ar trebui sa fie buna pentru majoritatea scenariilor de conducere zilnice, desi multi oameni vor dori sa utilizeze camioneta in moduri mai consumatoare de energie: remorcarea, transportul sau off-road-ul. Pentru a linisti mintea acelor potentiali proprietari, Ford spune ca software-ul camionului poate oferi estimari ale intervalului de timp in timp real, lucru testat anterior la Mustang Mach-E. Acest software nu tine seama doar de conditiile meteorologice si de trafic, ci foloseste si un cantar la bord pentru a masura greutatea oricarei sarcini utile sau a greutatii de remorcare.

Toate versiunile de camioneta Ford F-150 Lightning isi vor descarca bateria prin doua motoare electrice – unul in fata si unul in spate – ceea ce inseamna ca fiecare cumparator primeste o configurare cu tractiune integrala. Versiunea cu gama full option are o putere totala de 420kW (563 cai putere) și un cuplu de 1050N.m. Este suficient de bun pentru a face cel mai rapid F-150 realizat vreodată, cu capacitatea de a merge de la 0 la 90km/h in 4 secunde. Varianta standard cu o baterie are 318kW (426 cai putere) si aceelasi cuplu.

Oricum ar fi, F-150 Lightning se simte ca o aparitie ciudata din partea Ford care a facut ca automobilele cu motor cu combustie de pe piata sa devina posibile la inceputul secolului al XX-lea. Este clar ca e o masina destinata Americii si este posibil ca aceasta sa ramana doar in partea aceasta de lume.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *