Yamaha surprinde piata scuterelor electrice cu e-Vino

O nisa in continua crestere atrage marile nume din lumea vehiculelor pe doua roti sa vina cu solutii din ce in ce mai ieftine si mai eficiente. Astfel ca Yamaha a lansat scuterul electric e-Vino, ce aduce a Vespa, dar cu o autonomie destul de mica.

Specificatii scuter Yamaha e-Vino

Denumit e-Vino, micutul scuter nu promite o autonomie asa mare, Yamaha spunand ca este suficient pentru naveta zilnica in orasele aglomerate. Masa de doar 68 kg permite 2 baterii, una singura de 500Wh capacitate. Cum spuneam autonomia nu este punctul forte. Acumulatorul te poate purta doar 29 km, 58 km daca folosesti ambii acumulatori. Cam putin, daca e sa fim sinceri.

yamaha e-vino

Cel mai probabil Yamaha a luat ca reper un japonez micut, testele fiind facute cu o persoana de 55 kg la o viteza constanta de 30 km/h. Asadar pentru un European autonomia va fi drastic mai mica.

Acumulatorii, asa cum spuneam, sunt detasabili si pot fi incarcati in doar 3 ore. Motorul nu este foarte potent, doar 580W si 1200W in varf de sarcina. Ba chiar as adauga ca este modest, fiind mai slab decat majoritatea trotinetelor electrice testate de noi de-a lungul timpului. Surpriza vine de la butonul Boost ce face exact ce spune in nume, iti ofera extra putere timp de o accelerare de 30 secunde. Viteza maxima de deplasare pentru scuterul Yamaha e-Vino este de 42km/h, sub limita mopedelor de pe piata.

Pret Yamaha e-Vino

Momentan scuterul electric Yamaha e-Vino este disponibil doar pentru piata japoneza. Ne asteptam sa il vedem si in Europa, patentul scuterului fiind deja inregistrat pentru omologare si la noi.

Punctul forte al lui e-Vino este insa pretul de doar 2.280$, alaturi de lookul clasic Vespa. Ar putea fi o varianta buna pentru orasele aglomerate, alaturi de NIU.

Concurenta se anunta acerba. Majoritatea producatorilor de motociclete s-au reorientat catre piata electrica. Diferenta o va face doar nevoia utilizatorului, autonomia livrata, puterea si pretul. Orientarea catre vehiculele electrice este de apreciat in contextul in care combustibilii fosili sunt pe duca, poluarea din ce in ce mai mare, iar orasele tot mai aglomerate.

Concurenta este mare pe aceasta piata, insa pana acum nu am intalnit scuter care sa depaseasca NIU. Specificatiile de top, tehnologia smart din spate, conectarea la cloud, aplicatia, sunt doar cateva din aspectele care ii mentin pe primul loc in lume.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news: