Trotineta electrica de curse eSkootr S1X poate ajunge la 100 km/h

Trotineta electrica eSkootr S1X este o versiunea construita din fibra de carbon a trotinetei Segwai. Spre deosebire de Segway, trotineta electrica eSkootr S1X poate ajunge la 100km/h.

Imaginati-va cum este senzatia vitezei cu o trotineta electrica cu roti de 6.5 inchi la 100 km/h in comparatie cu o Xiaomi ce merge cu 25 km/h.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=H_gOqLI6MA8[/embedyt]

Conceptul nu destinat pentru utilizarea pe strazi, ci pentru a fi folosit in cadrul unui campionat special numit eSkootr Championship (eSC). Acest concept este asemanator cu circuitele de carting, doar ca vor fi folosite astfel de trotinete electrice.

Circuitul va avea o lungime de aproximativ 400 m si pot participa doar 6 concurenti per runda in calificari, ca la final cursa sa aiba 10 participanti pentru a se lupta pentru victorie.

Aceasta competitie preia din regulile initiale ale Formulei E unde toate masinile erau identice. Diferenta va fi facuta doar de piloti. Urmeaza ca pe viitor sa fie implementate alte reguli care permit modificarea trotinetei.

Specificatii trotineta electrica eSkootr S1X

Trotineta electrica eSkootr S1X este prevazuta cu 2 motoare ce dezvolta o putere de 6kW (cumulat pe cele 2 roti). Aceasta este sustinuta de un acumulator de 24Ah si 1.33kWh. Sasiul este din aluminiu si fibra de carbon si cantareste 35 kg, iar franele sunt hidraulice. Trotineta se poate inclina pana la 50 grade pentru a putea ataca curbele stranse in viteza mare.

Aceasta dispune si de un control al tractiunii, livrand putere diferita motoarelor, in special la plecarea de pe loc. Livrarea puterii se poate face in mod traditional prin actionarea unei clapete de acceleratie. Pentru un boost de putere se apasa butonul suplimentar.

În ceea ce privește siguranța vitezei care poate ajunge la 100 km / h, eSC a recrutat pe fostul pilot F1 și Le Mans, Alex Wurz ca „ambasador de siguranță eSC” pentru a ajuta la proiectarea măsurilor și circuitelor de siguranță.

Marele challenge va fi, insa formarea echipelor si a pilotilor. Pentru ca ideea sa fie fezabila este nevoie de 10 echipe cu cate 30 piloti. eSC a semnat un parteneriat cu Carlin Racing ce concureaza in Formula 2 si 3, iar in trecut au fost implicati in Formula E.

Este, fara doar si poate, un proiect ambitios ce poate avea succes. Pe masura ce micromobilitatea avanseaza si fenomenul electric ia amploare, genul acesta de competitii atrage tot mai multi oameni.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news:

1 Comment

Comments are closed.