Triumph intentioneaza sa construiasca un motor electric de numai 10kg si 180cp ce va deveni pe viitor inima motocicletelor cu acelasi nume

Compania producatoare de motociclete Triumph a dezvaluit planurile pentru poate cel mai compact si puternic motor electric dezvoltat pana in acest moment.

Acesta cantareste doar 10 kg, dar poate produce pana la 180 cai putere, 130kW.

triumph motor electric

Un motor de super bike, dar la o fractiune din greutatea unuia conventional pe benzina. Compania Triumph face parte din proiectul TE-1, o initiativa finantata si sustinuta de catre stat pentru a produce prototipuri electrice. Triumph a colaborat in trecut cu companii din F1 precum Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd si WMG.

Citeste si: NIU RQi GT – Motocicleta electrica ideala pentru oras

Proiectul se afla acum in faza 2, dupa finalizarea componentelor, urmand a se continua pentru un prototip de motocicleta electrica ce va intra in faza de testare.

Pentru a se reduce din masa motocicletei au fost regandite componente precum motorul, invertorul si cablurile de transport electric, declara Andrew Cross, directorul tehnic al Powertrain Ltd.

Prototipul nu va avea ca destinatie finala doar strada, ci si circuitul, putand fi folosit pentru curse in viitorul apropiat. Urmeaza fazele 3 si 4 ce se vor concentra pe asamblare, finisare si testarea motocicletei.

Triumph tinteste chiar ca acest prototip sa stea la baza viitoarelor competitii de motociclism. Momentan acesta furnizeaza motoare termice pentru Moto 2.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news: