Tesla lanseaza un nou tip de acoperis fotovoltaic imbunatatit

Tesla a anuntat de curand lansarea unei noi generatii de acoperis fotovoltaic. Acesta promite a fi mult mai performant si accesibil decat proiectul anterior.

Mult mai practic decat panourile solare, avand un design mai placut si modular se preteaza mai bine pentru casele noi construite sau cele care au nevoie de un nou acoperis.

Noul acoperis este compatibil si cu generatia anterioara. In trecut problemele legate de costuri si fluctuatiile acestora au ciuntit planul celor de la Tesla in a dota casele cu acoperisuri verzi. Acum se pare ca planul este mult mai ambitios si mai bine organizat.

Citeste si: Comanda Hertz pentru 100000 de masini Tesla arunca actiunile companiei in aer

Vechiul model denumit si SR60T1 putea produce 58.5 Watti in timp ce noul proiect pe nume SR72T1 poate ajunge la 71.67 Watti. Inseamna mai putine tigle, mai putine costuri si logistica. A obtinut astfel o eficienta de 22% cu aceasi suprafata.

In timp ce cererea pentru energie este tot mai mare la nivel mondial nu este de mirare ca tot mai multa lume sa isi indrepte atentia catre acest gen de castigare a libertatii energetice.

Sursa: https://electrek.co/

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *