Scuterul electric Yamaha E01 va intra in curand in productie

Scuterul electric Yamaha E01 este prima tentativa serioasa a producatorului Yamaha de a intra pe nisa vehiculelor electrice. Daca prima varianta numita eVino era mai degraba o jucarioara-moped ce putea atinge doar 45 km/h si o autonomie de 29 km, ei bine cu E01 vorbim de un scuter serios pentru naveta ce tinteste clasa 125cc.

Cu o putere de 15CP (11kW) poate atinge lejer 90 km/h, viteza inca neconfirmata de Yamaha. Acumulatorul nu este detasabil, asemenea fratelui mai mic eVino, dar va avea un incarcator incorporat. Dat fiind gabaritul scuterul acumulatorul devine destul de greu pentru a fi detasat si carat, depasind in mod normal 14-15 kg.

Citeste si: Ninebot lanseaza un model de scuter electric începând de la 450 $

Scutere similare, precum NIU NQi GT foloseste 2 acumulatori de 2.1kWh ce sunt detasabili, in timp de Vespa Elettrica are un acumulator incorporat de 4.2kWh ce se poate incarca direct pe scuter.

Acumulatorul in jur de 4kWh ce va echipa scuterul electric Yamaha E01 va fi capabil sa asigure o autonomie intre 100-120 km, suficient pentru naveta zilnica in orase.

Un detaliu mai putin placut este bordul scuterului, non-color LCD ce tradeaza a fi in gama low buget.

Scuterul electric Yamaha E01 este asteptat a fi lansat in 2022, dar nu avem inca un pret pentru acesta.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *