Rezolutia electrica: Toyota si Lexus vor lansa 30 modele electrice pana in 2030

Toyota si Lexus au lansat nu mai putin de 15 masini electrice in acelasi eveniment.

Pana in 2030 se angajeaza sa lanseze 30 de noi modele electrice, cu targetul clar de a avea pana in 2035 emisie de carbon zero.

Vor fi investitii de aproape 15.6 miliarde de euro pentru acest proiect, anunta Akio Toyoda, presedintele companiei nipone. Din cele 3.5 milioane de unitati electrice estimate, 1 milion vor purta sigla Lexus.

Citeste si: NIU 4 FUN- prima masina electrica de la NIU

Producatorul lanseaza modele ce vor acoperi toate gamele de vehicule si nevoi. Acesta va fi primul pas ce va culmina in 2035 cu productia in totalitate de vehicule electrice.

Lansarea Toyota este singura din istorie de asa anvergura, in care au fost prezentate 15 prototipuri in acelasi timp. De la masinile micute de oras, pana la limuzine si masini sport, vedem tot prezent in lansarea Toyota.

Lexus se lauda cu un succesor pentru celebrul sau model sport LFA ce promite performante de top si o autonomie de peste 700 km.

Desi sceptici cu privire la viitorul electric, Toyota revine asupra deciziilor luate acum cativa ani si se dedica 100% fenomenului electric. Aceasta actiune ne duce mai repede catre un viitor fara poluare, cu cat mai multe inovatii in acumulatori si motoare precum si masini mai inteligente. Toyota ia atitudine si se ridica impotriva companiilor precum Tesla si Volkswagen in lupta pentru cucerirea pietei de vehicule electrice. De curand a fost anuntat si un parteneriat cu BYD, gigantul producator chinez pentru lansarea mai multor modele de EV uri pentru piata chinezeasca ce depaseste vanzari de 1 milion unitati pe an.

sursa: https://www.razaoautomovel.com

Spread the news:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *