Ninebot lanseaza un model de scuter electric începând de la 450 $

Ninebot, unul din cei mai mari producatori de trotinete electrice, intra pe piata scuterelor electrice cu 3 modele, unde concureaza direct cu NIU. Despre NIU stiti deja ca sunt cei mai mari producatori de scutere electrice inteligente de pe piata, cu milioane de unitati vandute worldwide. Cele mai recente modele de scutere electrice lansate de Ninebot poarta denumirea de Ninebot N70C, N90 și N100. Ninebot lanseaza un model de scuter electric intr-un moment in care piata isi alege premiantii, iar Ninebot isi doreste cu ardoare sa  faca parte din top.

Ninebot lanseaza un model de scuter electric 

Noua linie de scutere electrice este disponibila momentan doar in China. Cel mai probabil le vom vedea si in Europa cat de curand. In principiu Ninebot lanseaza mai intai in China pentru a testa piata, urmand ca in cateva luni sa livreze si in restul lumii.

Citeste si: NIU NQi GTS – scuterul electric ideal pentru naveta zilnica in oras sau afaceri de livrare

Noile scutere electrice Ninebot N70C, N90 și N100 seamana izbitor de tare cu cele de la NIU seria M. Acestea au avut un real succes in Europa, si Romania. Pretul accesibil si specificatiile impresionante a facut ca acest model sa fie preferat in orasele aglomerate. Este interesanta totusi strategia Ninebot de a tine preturile cat mai jos. Asta in contextul in care trotinetele sale nu sunt cele mai ieftine de pe piata.

Specificatii scutere electrice Ninebot N70C, N90 si N100

Modelul entry-level N70C folosește o baterie cu plumb acid pentru a scădea prețul până la 458 USD.

Modelele N90 și N100 actualizate utilizeaza baterii litiu-ion și au prețuri mai mari de 1.000 USD și 1.070 USD.

N70C dispune de un motor cu butuc in partea din spate de 1.500W. Are o autonomie de 70 km de la bateria sa de 60V plumb acid.

Modelul N90 creste puterea la 1.800 W și are o autonomie mai mare de 85 km. Modelul N100 are cea mai mare putere dintre toate. Motorul are 2.200W și cea mai mare autonomie de 105 km. Dupa aceste specificatii ne putem da seama ca Ninebot are ca target transportul urban pe distante medii, cu teren plat sau pante cu unghi mic.

Toate cele trei modele au frânare regenerativă, lumini cu LED-uri, deblocare automată utilizând o serie de senzori montați pe scuter, o aplicație smartphone, servicii de localizare GPS și mic portbagaj sub scaun.

Nu doar ca pare, insa Ninebot chiar s-a inspirat de la NIU, daca este sa imi expun parerea personala, si nu a avea ce sa imbunatateasca tehnologic, asa ca a ales strategia pretului mai mic. Ramane de vazut daca si calitatea se ridica la standardele cu care ne-am invatat deja. Vorbind despre Ninebot, as tinde sa zic ca da.

Ce specificatii nu am vazut pe nicaieri? Viteza. Ramane de vazut daca scuterele electrice Ninebot vor putea fi conduse cu permis de conducere categoria B sau AM. Daca vor avea o viteza mai mare de 25km/h si care va fi incadrarea lor legala.

Cert este ca Ninebot intra pe un teren unde nu are experienta, si-a ales un concurent care nu mai are nevoie de nicio prezentare si va trebui sa demonstreze ca poate face treaba buna si in acest segment.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news:

1 Comment

Comments are closed.