Motocicleta electrica Electric Motion Escape ajunge si in Romania in 2023

Producatorul francez Electric Motion dezvolta motociclete inca din 2010 si recent a intrat si pe piata de vehicule electrice cu modelul Escape. Toamna trecuta am avut ocazia sa le vedem produsele la EICMA Milano si ne-a placut foarte mult conceptul.

Motocicleta electrica Electric Motion Escape este propulsata de un motor de 6 kW putere nominala si un maxim de putere ce ajunge la 11 kW ce poate propulsa cele 83 kg cu pana la 75 km/h. Cuplul este imens de 600 Nm, ce ii ofera o putere imensa de tractiune pentru a ataca orice tip de rampa.

Acumulatorul de 2.62 kWh si poate asigura o autonomie de pana la 61 km, suficient pentru o tura de enduro sau trail.

Detaliile si constructia fac diferenta intre producatorul francez si restul lumii, motocicleta fiind construita atent pentru a oferi o experienta cat mai confortabila pentru rider.

@photobysergio w/ @chris_bruand

Electric Motion este singurul producator care a reusit sa puna pe o motocicleta electrica un ambreiaj hidraulic, oferind un control mai precis al tractiunii asemenea unei motociclete termice. Un lucru foarte apreciat de motociclistii care inca mai calaresc bestiile pe benzina.

Franarea cu regenerare de energie poate fi usor customizata cu ajutorul a 6 programe predefinite.

Vorbim asadar de o bestiuta ce tinde spre zona premium, atat prin constructie, cat si prin performante si posibilitatea de a o customiza dupa bunul plac. O asezi langa una termica si poate face de la trial, trail sau enduro cu brio.

Avantaje ale motocicletei electrice Electric Motion Escape

Avantajul motocicletei electrice Electric Motion Escape este ca este silentioasa, vine cu cateva functii interesante, mententanta este minima. Una din functiile care ne-a atras atentia este:

TKO: Tick Over, o inovatie majora in avantajul riderului fie ca este unul incepator sau experimentat. Cu un rpm constant, motocicleta va castiga precizie in acceleratie si tractiune. Indiferent de nivelul tau, poti activa sau dezactiva TKO cu usurinta folosind comutatorul ON/OFF. Cu doar o miscare, riderul poate activa Tick Over, care va activa modul ”idle” care tureaza motorul la o constanta de rotatii pe minut, astfel motocicleta va castiga precizie in acceleratie si tractiune.

The Clutch: Ambreiajul – Escape R este un model echipat cu un ambreiaj prin control hidraulic, facut pentru competitie. Volantul motorului impreuna cu un set de greutati echilibrate permit setari de inertie. Un sistem esential pentru competitorii de inalt nivel, asta ii va ajuta in depasirea obstacolelor, cu un control perfect si precis.

Citeste si: Cum a fost la EICMA 2022?

Unii o vor iubi, altii o vor uri pentru ca nu mai miroase a benzina :).

Daca nu vrei sa stai toata ziua sa surubaresti la mobra sau sa cotizezi la un service, poti oricand sa treci pe electric. Unde mai pui ca te poti focusa pe traseu si obstacole si mai putin pe schimbat de viteze, cuplu, acceleratie, etc. Esti doar tu cu motocicleta, acceleratia, frana si traseul.

Electric motion va fi disponibila in showroomul EV CHECK in curand, iar pe parcursul sezonului vor fi anuntate sesiuni de teste!

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *