HUMMER EV: Primul SUV 100% electric lansat de GMC

Daca si GMC incepe sa produca vehicule electrice, e clar: revolutia electrica este in plina desfasurare si asistam la sfarsitul unei ere care a pus lumea in miscare. GMC tocmai a lansat doua vehicule electrice puternice care se vor detasa de vehiculele electrice de pe piata prin performanta: GMC HUMMER EV PICKUP si GMC HUMMER EV SUV.

GMC HUMMER EV PICKUP electric society
Pickup-ul si SUV-ul Hummer EV vor fi printre primele vehicule de la GM care utilizeaza un nou sistem de baterii pentru vehicule electrice, care va sta la baza zeci de modele noi in urmatorii ani. General Motors a anuntat recent ca spera sa produca doar vehicule cu emisii zero pana in anul 2035.

GMC HUMMER EV SUV. Cu aceste modele, GM intra pe piață cu vehicule off-road puternice, de inalta performanta, care sfideaza stereotipurile obisnuite ale vehiculelor electrice ca fiind lente si potrivite doar pentru a face naveta prin oras. Abordarea este similara cu cea a producatorului Ford cu Mustang Mach-E. Mach-E, un SUV crossover orientat spre performanta, care a fost lansat anul trecut si care a devenit un concurent real pentru liderul pietei vehiculelor electrice, Tesla.

Specificatii

SUV-ul Hummer EV este mai mic, cu un ampatament mai scurt de nouă inci decat pickup-ul, ceea ce ar trebui sa îi ofere o manevrabilitate mai buna in teren. Totuși, nu va avea maxim 1.000 de cai putere disponibili pentru pickup-ul Hummer EV.

La fel ca si pickup-ul Hummer EV, SUV-ul va fi disponibil cu tractiune integrala, inclusiv capacitatea de a conduce în diagonală – o caracteristică numită „mers pe crab”. Directia cu patru roti oferă SUV-ului un mic cerc de rotire pentru un vehicul de dimensiunile sale. GM susține ca va putea întoarce in U intr-o zonă mai mică decat un Mustang Mach-E, in ciuda faptului ca are un ampatament mai lung de 10 inci.

SUV-ul va avea, de asemenea, „Modul Extract”, cu care vehiculul se poate ridica cu pana la sase centimetri pentru a urca peste obstacole si panouri de acoperis detasabile pentru a oferi o experiență de conducere in aer liber. Odata indepartate, panourile pot fi pastrate in spatiul de depozitare aflat sub capota SUV-ului.

Citeste si: Canoo Pickup Truck – cel mai cool camion electric dezvoltat pana in prezent

În funcție de versiune, Hummer SUV-ul cu tracțiune integrală va fi alimentat fie de două, fie de trei motoare electrice. Variantele cu trei motoare vor fi disponibile cu cel mult 830 de cai putere. Este mai puțin decât cei 1.000 de cai putere disponibili în pick-up, dar totuși aproape de două ori mai mult decât puterea unui GMC Yukon Denali alimentat cu benzină. SUV-ul va putea ajunge de la zero la 96km/h în doar 3,5 secunde.

Puterea maximă redusă se datorează pur și simplu dimensiunii mai mici a SUV-ului. Cu o lungime totală mai mică, dispune de mai puțin spațiu pentru baterii.

O specificatie interesanta este capacitatea de a putea incarca o alta masina. De asemenea, vor putea furniza energie pentru scule și accesorii.

Cand intra in productie?

Pickup-ul GMC Hummer EV va intra în producție până la sfârșitul acestui an. Asta inseamna ca SUV-ul nu va fi disponibil până la începutul anului 2023. Un model special pentru prima ediție, care va avea trei motoare și jante de 22 inch, va costa 110.595 USD. Versiunile la prețuri mai mici vor fi disponibile ulterior. O versiune bimotor de 625 cai putere cu o autonomie de peste 400 km va fi disponibilă în 2024 la un preț de pornire de aproximativ 80.000 de dolari.

Make life electric!
Vino sa testezi scuterele electrice NIU!
100% ELECTRIC

Spread the news: