Fiat 500e – prima masina electrica Fiat

Viitorul este electric si asta nu mai e o noutate pentru nimeni. Marii producatori de autovehicule si-au reconfigurat planurile pentru noua era si au inceput sa produca vehicule electrice.

Zilele trecute anuntam ca Dacia va lansa primul vehicul electric din portofoliu. Azi, anuntam ca Fiat va produce noul FIAT 500e, varianta electrica a celebrului model italian. Acest model va concura direct cu Honda E, BMW i3 si Mini Cooper SE, celelalte vehicule electrice mici, de oras. Acest segment pare ca a fost drept cadou concurentei de catre Tesla, liderul mondial in productia de vehicule electrice.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=j9_upuvzDIY[/embedyt]

Fiat 500e trebuia sa fie lansat la showul auto de la Geneva, insa din cauza pandemiei Covid-19, acesta fost anulat.

Designul traditional al modelului 500 este pastrat la noul Fiat, insa exista si cateva diferente notabile. Stalpii grosi, croseria neteda, farurile LED ii confera un aspect fresh. Logo-ul Fiat este situat in grila din fata, iar partea din spate este mai rotunjita. Chiar daca isi pastreaza proportiile si estetic seamana cu modelul traditional Fiat, noul 500e este mai mare, lungimea și latimea cresc cu 2,3 ​​centimetri (2,3 inci) in timp ce ampatamentul este cu aproape un centimetru mai lung (2 cm).

fiat-500e

Sub noua caroserie, se ascunde un acumulator de litiu-ion cu o capacitate de 42 kWh si un motor electric care dezvolta 118 cai putere (88 kW).

Viteza maxima pe care o poate atinge Fiat 500e este de 150km/h, iar autonomia ajunge pana la 320km.

Fiat 500e va fi disponibil pe piata incepand cu septembrie 2020, iar pretul va ajunge undeva la 37,900 Euro.

Spread the news: