CycloTech dezvolta un nou prototip de eVTOL incredibil

Primul zbor pentru incredibilul prototip CycloTech eVTOL aduce o noutate fata de clasicele modele cu pale rotative. Noul sistem de propulsie vine cu cateva avantaje interesante.

Cyclogiro foloseste un sistem inovativ Voith-Schneider care in loc de pale rotative foloseste niste sisteme asemanatoare unor butoiase ce se rotesc incredibil de repede. Fiecare ”butoi” este compus din pale ce se pot misca, putand controla astfel miscarea in aer. Permite o miscare de rotatie 360 grade foarte rapida, nemaifiind nevoie sa alterezi viteza palelor asemenera unui rotor clasic.

Fundatia pentru Studii Avansate din Rusia a zburat deja cu Cyclogiro VTOL. Acesta are aproape 60 kg, ceea ce intentioneaza sa avanseze intr-o aeronava cu 6 locuri.

Aceste noi sisteme de propulsie, alaturi de alte noi idei, vor face parte din masinile zburatoare cu care ne vom deplasa in viitor. Eficienta data de electricitate face a ideea de zbor sa nu mai fie atat de indeparatata, ci mai aproape ca oricand. Lupta pentru cucerirea aerului este la fel de acerba precum electricarea in segmentul auto.

banner-NIU_electric-society
Spread the news:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *