Cum se depoziteaza corespunzator vehiculele electrice iarna?

Cum se depoziteaza corespunzator vehiculele electrice iarna? Este una din intrebarile de actualitate pe grupurile dedicat vehiculelor electrice.

Chiar daca unele sfaturi si indicatii se regasesc (sau ar trebui sa se regaseasca) in certificatul de garantie pentru fiecare vehicul electric in parte, ne-am gandit ca niciodata nu strica sa aducem aminte cateva sfaturi pentru a mentine orice vehicul electric in bune conditii pe timp de iarna. Experienta de peste 4 ani in domeniu ne-a aratat ca mereu este bine sa ai informatia proaspata in memorie si sa te si tii de sfaturi ca altfel in primavara vei avea surprize.

Fie ca vorbim de trotinete electrice, biciclete electrice, hover-board-uri sau scutere electrice, ele au nevoie de aceleasi conditii pentru a le fi protejati acumulatorii si elementele electrice.

Si pentru ca mentionam de acumulatori, cel mai important sfat: Aveti grija de baterie! Bateria este cea mai scumpa si importanta componenta din structura oricarui vehicul electric.

Cum se depoziteaza corespunzator vehiculele electrice iarna?

Unde le depozitam?

Toate vehiculele electrice trebuie depozitate in medii uscate, ferite de temperaturi ridicate sau umiditate. De preferat in incaperi cu temperaturi mai mari de 10 grade si pana in 40 grade. Incercati sa aveti acces usor la acestea pentru a le verifica din cand in cand si pentru a le incarca o data pe luna.

In ce stare de incarcare lasam acumulatorul?

Acumulatorii pe baza de Li-ion, cei mai frecventi la vehicule electrice, trebuie mentinuti la temperaturi pozitive, departe de umezeala. Acestia se lasa incarcati la peste 50% si trebuie reincarcati lunar pana la 30-50%. Nu strica ca din cand sa ii mai conectati la priza si poate chiar sa dati o tura. Aveti grija ca acestia sa fie deconectati, daca este cazul, de la consumatori gen alarme sau module GPS. Consumul in timp fara verificare poate duce la debalansarea acumulatorului sau poate scadea sub limita de incarcare.

Acesta trebuie sa fie incarcat numai cu incarcatorul original, la temperaturi pozitive de peste 10 grade, altfel riscati sa declansati reactii chimice care pot dauna acumulatorului.

Nu incarcati niciodata 100%.

In ce stare trebuie sa lasam vehiculele electrice?

Acestea trebuie curatate, elementele care se afla in miscare gresate impreuna cu cele expuse la rugina sau alte depuneri. Este indicata o verificare a presiunii, atat in momentul depozitarii la iernat, dar si la reinceperea utilizarii in primavara. Nu uitati ca primavara va fi necesara o revizie generala!

Cum se depoziteaza corespunzator vehiculele electrice iarna?

In concluzie vehiculele electrice sunt mult mai usor de intretinut decat cele conventionale. Daca ai grija de cateva reguli de baza, acestea vor functiona la parametri normali si in sezonul urmator la fel de bine. Randamentul acumulatorilor Li-Ion este destul de bun si te pot tine cativa ani fara a necesita schimbul lor. Ai grija asadar de vehiculul electrice personal si acesta va avea grija de siguranta ta, dar mai ales de portofel.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news: