Cum a fost la EICMA 2022?

Dupa perioada tulbure cauzata de pandemie, in care toate evenimentele de mare amploare au fost anulate sau mutate in online, iata ca revenim la normal. Tocmai ce am revenit de la EICMA (Italia, Milano), cel mai mare targ destinat vehiculelor pe doua roti si abia asteptam sa va povestim cum a fost.

Dupa cum stiti, ”Electric is our mantra”, asa ca pe noi ne-a interesat ce mai e nou in materie de vehicule electrice, si credeti-ne ca am avut ce vedea. Mai toate brandurile au avut lansari din categoria ELECTRIC.

Sur-Ron

Primii la care ne-am oprit au fost cei de la Sur-Ron unde am testat noua motocicleta electrica Sur-Ron Ultra Bee, care arata genial si se simte la fel de genial. Aceasta vine sa completeze diferenta dintre Light Bee si Storm Bee. Cu siguranta va fi iubita de cei care voiau mai mult de la LBX, dar nu voiau sa se lupte cu greutatea lui Storm Bee.

DaVinci

Mai toate brandurile s-au intrecut in aparitii care mai de care mai futuriste. DaVinci a lansat la EICMA cu modelul DC100 care arata desprinsa din filmele SF. Aceasta nu impresioneaza doar prin aspect, ci si prin specificatii, fiind descrisa ca un robot: cuplu puternic de 850 N.m, autonomie de pana la 400km cu o incarcare, peste 1000 de cipuri si 200 de senzori care preiau informatii in timp real despre informatii despre mediu in care se deplaseaza, miscare, conditiile de drum, temperatura, unghi etc. Toti senzorii combina datele preluate astfel incat sa livreze cea mai buna performanta in toate conditiile.

Yadea

La standul celor de la Yadea am admirat mai multe modele de scutere si motociclete electrice, dar si statiile de baterii swappable (interschimbabile), care vor deveni o obisnuinta in viitorul apropiat. Yadea se pozitioneaza pe piata ca un brand care livreaza vehicule electrice pentru toate nevoile: de la trotinete electrica la motociclete, iar modelele lor sunt cautate la nivel global.

Kymco

Un alt brand care ne-a atras atentia si care a venit la targ cu o motocicleta desprinsa din filmele SF este Kymco care a adus modelele RevoNEX si SuperNEX, doua motociclete sportive carenate cu model fagure. Producatorul nu a dezvaluit prea multe detalii despre cele doua motociclete, insa cu siguranta au reusit sa ne atraga atentia prin design.

iOnex

iOnex este un alt brand de scutere electrice care propune statii cu baterii interschimbabile care vine cu o paleta de culori primavaratice. Si daca tot vorbim de culori primavaratice, aici ne-a atras atentia si Teyin, care propune mai multe modelele de scutere pentru oras.

O mare atentie a fost acordata si solutiilor pentru livrari, producatorii intrecandu-se in modele cu autonomii cat mai mari, cutii de livrare cat mai spatioase si optimizate energetic pentru a pastra mancarea calda cat mai mult timp.

Vata7

EICMA nu este doar pentru vehicule electrice, ci si despre accesorii care iti fac experienta mersului pe doua roti cat mai confortabila si in siguranta. Ne-a atras atentia casca concept de la Cake, care e in stadiu de prototip, dar si cea de la Vata7, care vine cu camera frontala si in partea din spate.

Cake

Ca tot am amintit de Cake, acestia au lansat la EICMA in 2021 o serie de accesorii utilitare compatibile cu motocicletele Cake, menite sa iti vina in ajutor atunci cand ai de transportat, iar anul acesta au lansat o noua motocicleta electrica, denumita The Bukk. Aceasta a fost creata pentru trail si off-road, in stilul minimalist Cake si ”are sub capota” un motor de 16kW, capabil sa livreze 420 N.m. Ca si specificatii, ma duce cu gandul la Sur-Ron Ultra Bee, insa ca aspect, ramane in liniile minimaliste consacrate Cake.

Tromox

La standul Tromox am avut ce vedea, de la trotinete electrice la motociclete electrice si mai ales mini-motocicleta electrica Mino (68 kg), care ajunge la o autonomie de pana la 100km cu o incarcare. Mie personal aceasta mi-a placut cel mai mult si m-am simtit super confortabil pe ea.

Ola Electric

O surpriza placuta a fost sa vedem Ola Electric din India la targ. Stiam ca incearca de ceva vreme sa intre pe piata din Europa, insa erau limitati de legislatie. Acum se pare ca este momentul ca Ola sa apara in Europa si ne pare bine, intrucat sunt scutere construite robust, din materiale de calitate.

Urbet

Tot din categoria ”branduri care ne plac’‘ avem si Urbet, producator de vehicule electrice din Spania, care a venit la EICMA cu motocicleta electrica Lora S, care ajunge la viteza maxima de 150km/h datorita motorului de 24 cai putere (19kW) si care poate parcurge o distanta de pana la 360 km cu o incarcare.

NIU

Ne asteptam sa vedem la targ si noutati de la NIU, insa marele producator a ales ca anul acesta sa imbunatateasca modelele deja existente in portofoliu si sa nu aduca niciun model nou.

Acestea sunt doar cateva din brandurile pe care le-am vazut la standurile EICMA. Ce aparitie v-a placut cel mai mult?

Vom reveni si cu un material despre motocicletele electrice lansate de branduri cunoscute mai ales pentru motocicletele termice. Stay tuned.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *