Comanda Hertz pentru 100000 de masini Tesla arunca actiunile companiei in aer

Colosul Hertz Global Holding Inc a plasat recent o comanda uriasa de 100.000 unitati Tesla, facand astfel primul pas in electrificarea flotei auto. O incercare pentru a se pozitiona ca principalul furnizor de solutii electrice pentru inchiriere la nivel global.

Aceasta tranzactie va fi cea mai importanta comanda lansata vreodata pentru vehicule electrice, de aproape 4.2 miliarde dolari. Productia acestora se va intinde pe aproximativ 14 luni. Un timp scurt pentru livrare, in conditiile in care fabricile Tesla merg in ritm alert.

hertz tesla

Unitatile vor fi disponibile pentru piata Americana si Europa, Hertz oferind si solutii de incarcare rapida in locatiile sale.

Totodata, Hertz a decis sa colaboreze cu Tom Brady, un mare antreprenor american, pentru a incuraja inchirierea de vehicule electrice, actiune pe care o targeteaza ca fiind rapida, accesibil si fara probleme.

Comanda Hertz a ridicat actiunile Tesla cu 4-5%.

Citeste si: Urmatoarele generatii de masini electrice Honda vor fi lansate in China anul viitor

Dupa o evitare a falimentului in 2020, Hertz a schimbat strategia si mizeaza pe noul val electric. Cererea la nivel global pentru inchirieri a crescut spectaculos si a ajutat compania sa isi revina din gaura provocata de pandemie.

Miza este mare si pentru Tesla. Pe langa banii obtinuti prin tranzactie, primeste si un beneficiu de imagine. Cu cat mai multa lume va conduce Tesla, cu atat vor fi mai multi cei care vor dori sa le cumpere. Asadar, compania Tesla merge la foc automat, sperand ca noile fabrici din Austin si Berlin sa poate ajuta la procesul de productie ce se afla momentan la 1 milion de vehicule per an.

Sa zicem doar ca asta este doar inceputul pentru companiile de inchirieri sau ride sharing. Un semn mare de exclamare (in cazul in care aveati indoieli) tras de un gigant care anunta ca viitorul este electric.

banner-surron-romania
Spread the news:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *