Care este echipamentul de protectie pe care trebuie sa il avem atunci cand mergem cu trotineta electrica?

Tocmai ti-ai achizitionat o trotineta electrica! ”Felicitari! Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte numai de drumuri line, fara incidente!” asta spunem de fiecare data clientilor nostri cand pleaca de la noi cu noua achizitie. Pe langa informatiile tehnice pe care le transmitem clientilor si cele cu privire la legislatia in domeniul trotinetelor electrice, o mare atentie o acordam sigurantei in timpul deplasarii si mai ales recomandarilor cu privire la echipamentul de protectie.

echipament de protectie

Statisticile arata ca echipamentul de protectie (cotiere / genunchiere) poate preveni 60% din accidentele produse in timpul deplasarii cu trotineta electrica. Pe langa aceste accesorii, intotdeauna recomandam purtarea unei casti de protectie, dar si a accesoriilor ce cresc vizibilitatea in trafic.

Trotinetele disponibile pe piata in acest moment sunt din ce in ce mai puternice fata de cele din trecut, depasind viteza de 35km/h. Tocmai din acest motiv si riscurile de accident sunt mai mari, insa daca tineti cont de recomandarile de siguranta, acestea pot fi diminuate.

Casca ofera utilizatorului protectie in caz de impact, evitand astfel rani care are putea fi incompatibile cu viata. Indiferent ca mergeti pe strada, in parc sau pe sosea, este important intotdeauna sa purtati casca de protectie cand utilizati trotineta electrica!

casca-smart-livall

Cotiere / Genunchiere

Asa cum mentionam mai sus, purtarea acestor elemente de siguranta pot preveni 60% din accidentele care au ca element comun trotinetele electrice. Sunt ieftine, rezistente, usor de purtat in rucsac, si te pot proteja in caz de impact cu solul.

Manusi de protectie

Mainile sunt cele mai expuse parti ale corpului atunci cand vine vorba de accidente. indiferent ca sunt ieftine sau scumpe, aceastea te vor proteja de rani nedorite.

O alta recomandare pe care noi o facem este purtarea unei veste reflectorizante sau a unui accesoriu cu lumina intermitenta pentru a fi mai usor de observat in trafic. Exista accesorii care se pot prinde de rucsac, dar si veste cu led-uri care semnalizeaza chiar si schimbarea directiei de deplasare.

far-gaciron-v9d-1600

Pentru cei ce se aventureaza in trafic pe strada, recomandam rucsacul cu LED-uri si semnalizare de 5 sau 18 litri care permite utilizatorului sa anunte ceilalti participanti la trafic intentia de schimbare a directiei. Acestea au avantajul de a fi in culori aprinse si dispun de sistem de iluminare cu LED controlabil prin wifi.

echipament de protectie

Echipamentul de protectie poate face diferenta intre a-ti petrece timpul facand ceva ce iti place sau a sta in gips, cu rani urate care lasa cicatrici. E o necesitate, iar cei ce nu respecta recomandarile o fac pe propria raspundere si isi asuma eventualele accidente.

Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *