BRP va produce variantele electrice ale vehiculelor sale pana la finele anului 2026

Poate ca BRP nu este un nume care sa va aprinda beculetul din prima, dar de Can-Am sau Ski-Doo cu siguranta ati auzit.

Cine este BRP?

BRP (Bombardier Recreational Products Inc) este cea mai mare companie de vehicule de aventura, propulsii pentru ambarcatiuni. BRP are o experienta de 75 ani in domeniu, de la design la dezvoltare, inovare si finalizare vehicule electrice puternice. In portofoliu sau intra produse precum Ski-Doo, Lynx snowmobil, Sea-Doo, Can-Am, vehicule de off-road, Alumacraft, Manitou, Quintrix sau submarinul Rotax. Cu vanzari anuale de aprox 6 miliarde in peste 130 tari si 14500 angajati, marele producator are planuri mari pentru viitor.

Recent, compania BRP a prezentat 3 concepte electrice pentru Sea-Doo si Ryder, precum si un cart electric Rotax Sonic E-Kart.

Vestile despre electrificarea gamei incep a prinde contur prin investitia a 300 milioane $ in urmatorii 5 ani. Urmatorul produs electric va fi lansat in urmatorii 2 ani. Acesta va fi urmat de alte doua noi vehicule electrice cu destinatii diferite.

In prezent compania a dezvoltat un ansablu electric Rotax modular ce va fi folosit pe urmatoarele generatii de vehicule electrice. Centrul de dezvoltare din Canada va dezvolta acumulatorul si incarcatorul. In Austria, echipele se vor focusa pe invertor si motorizare.

Echipa de cercetare si dezvoltare se extinde rapid, iar BRP recrutează pentru mai multe pozitii pe masura ce trece la faza urmatoare a dezvoltarii tehnologiei de propulsie electrica. Echipe de ingineri din Quebec, Austria, Finlanda și Statele Unite vor colabora pentru a dezvolta și produce vehicule electrice pentru BRP.

De ce electric?

In 2019 compania a achizitionat Alta Motors, fabricant de motociclete electrice si a inceput lucrul la Rotax Sonic E-cart in Linz, Austria. Cateva luni mai tarziu a prezentat conceptele la Club BRP 2019 pentru a defini viitorul companiei in segmentul electric.

Anuntul recent nu face decat sa intareasca planul spre un viitor electric al vehiculelor produse de BRP.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news: