Avionul electric Spirit of Innovation dezvoltat de catre Rolls-Royce la primul zbor

Celebrul constructor Rolls Royce a prezentat recent noul sau model de avion electric ce spera sa depaseasca 482 km/h in aer pana la finele acestui an. Acesta poarta denumirea Spirit of Innovation si este un adevar exercitiu de inovatie.

„Primul zbor al avionului electric „Spirit of Innovation” este o mare realizare pentru echipa ACCEL și Rolls-Royce. Ne concentrăm pe descoperirile tehnologice de care societatea are nevoie pentru a decarboniza transportul aerian, terestru și maritim. Nu este vorba doar de doborârea unui record mondial; tehnologia avansată de baterie și propulsie dezvoltată pentru acest program are aplicații interesante pentru piața Urban Air Mobility. Poate ajuta la transformarea „jet zero” în realitate in cativa ani.

Warren East, CEO, Rolls-Royce

Citeste si: MV Agusta lanseaza trotineta electrica RAPIDO Serie Oro

Primul zbor de test al avionului electric Spirit of Innovation a avut loc la Roscombe Down si a durat cam 15 minute. Acesta face parte dintr-o serie de teste amanuntite ce vor continua pentru a putea vedea exact performantele avionului electric.

„Prin sprijinirea unor proiecte ca acesta, guvernul ajută la promovarea tehnologiilor care depășesc granițele care vor stimula investițiile și vor debloca aeronavele mai curate și mai ecologice necesare pentru a pune capăt contribuției noastre la schimbările climatice.”

Kwasi Kwarteng, Business Secretary

Prototipul este dezvoltat in programul ACCEL, in care compania Rolls Royce este sustinuta de YASA ce pune la dispozitie motorul si controllerul, iar acumulatorii sunt dezvoltati de catre Electroflight.

Avionul este propulsat de un motor de 400 kW, aproximativ 500 cai putere. Acesta este unul dintre cele mai dense si puternice sisteme dezvoltate pana acum in industria electrica.

 

Planul Rolls Royce este acela de a dezvolta viitoarele generatii de taxi aeriene. Astfel se alatura in competitia ce dezvolta tot mai multe modele prototip de eVTOL-uri.

Asadar, competitia pentru piata electrica se muta pe cer, nu doar terestru. Inovatiile din domeniul propulsoarelor si din domeniul acumulatorilor vor conduce la o rapiditate a trecerii la alimentarea electrica in toate domeniile.

banner-surron-romania
Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *