Audi a lansat S1 E-tron Quattro Hoonitron, special pentru Ken Block

Noua masina S1 E-tron Quattro Hoonitron electrica este lansata ca un omagiu adus pentru Audi S1 Quattro Pikes Peak din 1987.

Planul pentru noua editie Gymkhana se contura inca din septembrie, cand Ken Block, celebrul pilot a semnat cu Audi si a prezentat o varianta speciala pentru Audi.

Citeste si: Rezolutia electrica: Toyota si Lexus vor lansa 30 modele electrice pana in 2030

Ei bine, noua bestie electrica se numeste S1 E-tron Quattro Hoonitron. Este dezvoltat special pentru Ken Block, fiind un coupe full electric. Acesta masina este un omagiu pentru legendarul Audi Sport Quattro S1 pilotat in 1987 de catre Walter Rohrl pe celebra urcare Pikes Peak.”Cred că este grozav că designerii Audi s-au inspirat din propriul lor trecut și au transferat în mod unic tehnologiile și aspectul mașinii în prezent.”

Ken Block

Cu un design spectaculos, a fost terminat in doar 4 saptamani in centrul de design Audi din Ingolstadt. Nu avem inca specificatii oficiale.


Masina electrica Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron este dotata cu doua motoare electrice, tractiune integrală, un sasiu din fibră de carbon care respecta totusi standardele de siguranță FIA. Acestea sunt doar cateva din specificatiile puse la dispozitie pana in acest moment.


În noiembrie, șoferul a cunoscut mașina pentru prima dată. „Audi mi-a oferit ocazia să-l testez pentru câteva zile în Germania”, spune Ken Block.

„Sunt familiarizat cu o mare varietate de mașini care folosesc motoare cu ardere internă și transmisii, dar am avut o mulțime de lucruri noi de învățat aici. Învârtirea într-o gogoașă la 150 km/h direct din oprire – doar folosind piciorul drept – este o experiență cu totul nouă pentru mine. Mulțumirile mele sunt adresate întregii echipe Audi Sport pentru munca lor extraordinară în echipă.”

Ken Block

Masina va fi folosita pentru noua serie Gymkhana, una special dedicata segmentului electric.

banner-surron-romania
Spread the news:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *