Airtrek – Primul SUV electric de la Mitsubishi

Noul SUV electric, Mitsubishi Airtrek fusese anuntat inca din vara, insa abia acum a fost prezentat lumii intregi la Salonul Auto de la Guangzou. Vestea proasta este ca acesta va fi produs doar pentru piata din China pentru moment.

Citeste si: Urmatoarele generatii de masini electrice Honda vor fi lansate in China anul viitor

Poate va este cunoscut numele Airtrek. Acesta era in trecut numele unei variante a modelului vechi Outlander pentru piața japoneză și alte câteva țări. Acum noul Airtrek este dezvoltat complet în China de către compania GAC Mitsubishi. 

Specificatii tehnice Mitsubishi :

  • Din punct de vedere tehnic, noul Mitsubishi Airtrek imită modelul Aion V din 2020. Singurul motor electric de pe puntea din față produce 184 CP și 350 Nm. Bateria răcită cu lichid cu o capacitate de 70 kWh oferă o autonomie de până la 520 km (ciclul CLTC). Platforma din aliaj de aluminiu folosită este numită GEP (GAC Electric Platform) şi include o suspensie spate semi-dependentă.
  • Mitsubishi Airtrek este de fapt o versiune reproiectată și modificată a SUV-ului GAC Aion V. Dimensiunile sale sunt: 4.630 x 1.920 x 1.728 x 2.830 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Pentru comparaţie, noul Outlander are 4.710 x 1.862 x 1.748 x 2.706 mm.
  • Din punct de vedere al designului exterior, lucrurile nu s-au limitat doar la înlocuirea logourilor. SUV-ul nipon are un design diferit, cu o față specifică cu semnătura Dynamic Shield, alte bare de protecție și blocuri optice full LED, etc. Mânerele exterioare sunt retractabile electric. Jantele pot măsura între 17-20 inci.
  • Interiorul a fost, de asemenea, schimbat semnificativ, chiar până la mânerele pentru deschiderea ușilor. Modelul are propria planşă de bord cu două monitoare separate. Diferit este volanul cu trei spiţe, în timp ce tunelul central are două niveluri. Dezvoltatorii compară spațiul din cabină cu spațiul dintr-un MPV compact deoarece există o podea plată și o distanță impresionantă între rânduri.
  • Din lista de dotări disponibile fac parte: asistent vocal; navigaţie cu realitate augmentată; scaune reglabile electric cu ventilaţie, memorie şi încălzire; hayon acţionat electric; cruise control adaptiv (condus autonom de nivel 2); încărcător wireless; iluminare ambientală; sistem de camere la 360 de grade; sistem de purificare şi filtrare a aerului; etc.

Preţul de pornire – 33.000 de dolari.

Competitia pentru acoperirea unui segment cat mai mare din piata de vehicule electrice este din ce in ce mai apriga, iar Salonul Auto de la Guangzou este locul unde puteti vedea cele mai noi aparitii din domeniu.

Sursa: https://autoblog.md

banner-surron-romania
Spread the news:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *