Airspeeder Mk3 – viitorul dronelor de curse

Tot mai multe proiecte cu drone de curse pilotate incep sa ia nastere in ultima vreme. Nu stiu daca este efectul pandemiei, insa oamenii au avut mai mult timp la dispozitie pentru a crea si pentru a depasi limite. Din categoria depasirea limitelor, faceti cunostinta cu Airspeeder Mk3, o drona de curse cu decolare si aterizare verticala.

Nu este SF, cum vedeam mai demult in filme precum The Jetsons sau Inapoi in viitor. Airspeeder Mk3 este o drona concept sau cum ne place sa le numim o ”masina zburatoare”.

Acest VTOL este controlat prin telecomanda, dezvoltata pentru curse aeriene. Compania va produce in Australia 10 astfel de drone initial cu gandul de a devolta altele pe viitor.

Vezi aici detalii despre un alt VTOL lansat recent – Caddilac

cadillac-evtol-namstare-2

Specificatii Airspeeder Mk3

Caroseria este facuta din fibra de carbon, cu o capacitate a motoarelor de 96kW ce poate atinge viteze de pana la 75mph.

Airspeeder Mk3 este un octacopter in formatie X extrem de manevrabil, putand face manevre stranse precum o masina de Formula 1. Avand acest design aerodinamic ofera siguranta pilotului in caz de accident. Acumulatorul va fi detasabil avand un sistem slide and lock.

Daca totul decurge bine ne asteptam ca in 2023 modelul Mk4 sa poata fi pilotat de catre o persoana nemaifiind nevoie de o telecomanda pentru zbor.

Aeronava a fost gandita si dezvoltata de catre o echipa capabila ce a ajutat in trecut marci precum McLaren, Boeing, Jaguar, Rolls-Royce sau Brabham..

Asadar asistam la un eveniment crucial in istoria curselor ce se vor muta cat de curand in aer.

Scuterele 100% electrice NIU

Spread the news: